מאמרים וטיפים
אל תתחילו מהלך המערב השקעה פרטית בנדל”ן לפני שאתם קוראים את המאמר הזה. אנשים רבים מפספסים הזדמנויות לשפר משמעותית את מצבם הכלכלי מבלי לשנות הרבה באורח חייהם או ליטול סיכונים משמעותיים. כשאתם פונים אלינו לשירות ייעוץ המשכנתאות שלנו, חיסכון בריביות הוא הדבר הכי קטן שנעשה בשבילכם. כמו בכל מה שאנחנו עושים, המהות היא מה שמכוון אותנו, והמהות כאן היא עצם המהלך ותוכנו.
גם במלחמה עושים ילדים, אז בוודאי שגם בזמן משבר הקורונה ולאחריו עסקים ימשיכו להזדקק לאשראי לטובת פיתוח עסקי, השקעות
בפעילות קיימת או חדשה והגדלת או השבחת תיק הנכסים. מה השתנה בתהליך גיוס המימון העסקי בזמן הקורונה ואיזה הזדמנויות קיימות (גם) בתחום זה?
הנבואה אומנם ניתנה לשוטים, אבל גם למסלול הפשוט ביותר מהבית לביה”ס של אחד מילדכם אתם יוצאים עם תוכנית ברורה בראש ולפעמים אף עזרים כגון ווייז. תוכנית עסקית שווה את הנייר שהיא כתובה עליו, וזה בסדר – כי זה מה שהיא – נייר עבודה ותהליך מתודי לכל הנושא המורכב והחשוב של תכנון עסקי.
איתן אמסטר – מנכ”ל חברת אמיר תזרים מזומנים מסביר על ניהול תזרים וחשיבותו בכל עסק – ועל אחת וכמה בעסק רווחי.
או לפחות אלה שפרסמנו כאן לשימושכם המושכל…
בקורונה וכמובן גם לפניה, תזרים המזומנים של כל עסק הוא בסופן של כל ההתפלפלויות הפיננסיות והכלכליות, מה שעליו תקום רווחתו של העסק וכל בעלי העניין שלו, או במקרה הפחות טוב, הדבר שבגללו תאוים הישרדותו של העסק. איך כדאי לנהל בתקופה הנוכחית אותו ולמה זה חשוב?
אולי זה שם המשפחה והחברה, אבל בכל מקרה תמיד נמשכנו לתרבות היפנית – לאסתטיקה שלה ולמושגי החיים שלה שביסודם לא מנסים לשנות את הבלתי ניתן לשינוי, אלא להבין את יופיו ושלמותו כפי שהוא. האיקיגאי הוא המושג שבבסיס תפיסת חיים זו, וכמנהגנו אימצנו אותו לא רק כסט ערכים לעסק ותרבות ניהולית, אלא גם ככלי אסטרטגי לקבלת החלטות בעסק – ובכלל.
נקודת האיזון היא לא רק תחשיב כלכלי, אלא כלי ניהולי ראשון במעלה לעיצוב המודל הכלכלי והתפעולי של העסק, כך שמצד אחד הוא ממקסם את היכולות וההזדמנויות העסקיות ומצד שני מגן על העסק ממצבי קיצון שליליים.
הבאז וורד מספר אחת של 2020 שמשמעותה היכולת לנוע/להגיב מהר כבשה את מקומה בלימודי מינהל עסקים עוד בעשור האחרון כמילת מפתח לתכונות הנדרשות מארגונים בעולם המשתנה של העידן הדיגיטלי והרשתות החברתיות. עם פרוץ משבר הקורונה תופס המושג חשיבות יתרה בהתנהלות חברות ועסקים. ואולי בעצם נגלה שהקורונה היא רק זרז של הפנמת תהליך קיים ממילא והכרחי להישרדות ושגשוג של חברות ובני אדם?